Bottles_of_Pumped_Breast_Milk

CANCER: LAPTELE MATERN VINDECA 40 TIPURI DE CANCER

Publicat pe Publicat în cancer, sanatate

Organismul uman nu inceteaza sa ne minuneze. Ani de zile ni s-a spus ca laptele praf are aceleasi proprietati cu laptele matern, pentru ca de curand sa vedem din nou publicitate despre importanta alaptarii la san in primele 6 luni de viata ale bebelusului. De ani de zile se stie insa ca acesta poate vindeca 40 de tipuri de cancer.

Nu putem sa nu ne intrebam de ce o descoperire facuta in 1995 a fost ignorata timp de peste 20 de ani, in ciuda numeroaselor articole publicate despre rezultatele acesteia.

Profesorul SvanborgDescoperirea care „omoara” cancerul

In anul 1995 Profesorul Catharina Svanborg de la Universitatea Lund din Suedia impreuna cu studentul sau Anders Hakansson au descoperit in mod accidental ca o proteina ce se regaseste in laptele matern poate omori celulele canceroase.

Ca imunolog, cercetarea sa se axa pe modul in care laptele matern poate lupta cu germenii si nu avea nicio legatura cu vindecarea cancerului, aceasta proprietate a laptelui matern descoperind-o intamplator. The Telegraph mentioneaza ca „o practica stiintifica comuna este utilizarea celulelor canceroase umane in aceste teste, deoarece acestea se comporta similar cu alte celule umane si traiesc pe termen nelimitat in vasele de laborator.” Astefel au putut observa cum celulele canceroase dispar in mod inexplicabil. Privind la microscop „modul de lucru”, acestia au observat ca celulele canceroase „se sinucideau”.

Cum functioneaza? 

Conform The Telegraph, „experimentele in vitro au confirmat ca, atunci cand proteina din lapte uman (numita alfa-lactalbumina) se leaga de un acid gras, acesta creeaza un complex unic de proteine si lipide care distruge tumori si care are capacitatea de a distruge celulele canceroase. Aceasta reduce rapid tipul cel mai agresiv de tumoare cerebrala invaziva, precum si cancerul de vezica urinara si cancerul de colon.”

Laptele matern omoara celulele canceroase, NU si pe cele sanatoase 

In experimente anterioare Profesorul Svanborg si studentul sau Hakansson folosisera celule necanceroase (sanatoase) si observasera ca acestea nu mor.  Experiementul pe celule canceroase a fost repetat si rezultatele au fost similare, laptele matern omorand celulele canceroase.

Celule sanatoase ale corpului uman se sinucid si ele, in mod natural, in corpul nostru in fiecare zi. Acest procedeu poarta numele de „apoptoza”, si este procesul prin care corpul indeparteaza celulele foarte batrane sau inutile. Acest proces ne aminteste de „pielea moarta” pe care o indepartam cu prosopul dupa dus. Este vorba despre o moarte celulara fiziologica, ce este programata  genetic. Ea este necesara pentru supravietuirea organismelor pluricelulare, si un organism sanatos pastreaza un echilibru constant cu proliferarea celulara. Mecanismele complexe ale apoptozei nu mai functioneaza insa in cazul celelor canceroase, acestea putand sa se multiplice la nesfarsit. Tocmai aceasta proprietate a celulelor canceroase de a nu se sinucide a tras un semnal de alarma Profesorului Svanborg cand a observat ca aceste celule, care se pot inmulti la nesfarsit, „se sinucid” in prezenta laptelui matern.

De ce nu a fost valorificata aceasta cercetare? 

Profesorul Svanborg  era imunolog si in aceasta calitate nu facea parte din comunitatea de cercetare in domeniul cancerului si nici din cea de dezvoltare a produselor farmaceutice. Descoperirea fusese facuta intr-un laborator mic al unei universitati, nu intr-un laborator faimos de cercetare in domeniul cancerului. Prin urmare cercetarea sa nu a fost luata in serios.

Inca din anul 1999 Profesorul David Salomon, cercetator in domeniul cancerului la Institutul National al Cancerului din America declara pentru Discovery Magazine: „Daca lucrarea ar fi venit dintr-un laborator binecunoscut, ar fi fost asaltat de  reporteri sase zile pe saptamana si chiar si duminica. Ar avea oameni de stiinta dornici sa colaboreze. Dar vine dintr-un laborator mic, dintr-o tara straina. Este ca si General Motors, in comparatie cu o operatiune de garaj.”

Ce este HAMLET? 

Da, intrebarea este „ce este Hamlet?”, nu „cine este Hamlet”? La ce de-a doua intrebare stim cu totii  raspunsul. La prima il regasiti mai jos.

Profesorul Svanborg a numit aceasta descoperire Hamlet (alfa-lactalbumin uman letal celulelor tumorale) si a brevetat descoperirea. Plina de incredere in observatiile facute de-a lungul a numeroase experimente, a luptat in ultimii 20 de ani pentru a demonstra stiintific, cu ajutorul unei mici echipe de aproximativ 12 cercetatori, ca Hamlet poate „omori” peste 40 de tipuri de cancer, fara a distruge celulele sanatoase asa cum o face chimioterapia sau radioterapia.

A demonstrat ca atunci cand Hamlet este administrat in apa de baut a puilor de soareci previne dezvoltarea cancerului de colon, ceea ce se poate dovedi util in prevenirea bolilor de cancer la persoanele cu risc crescut.

In testele umane, rezultatele au fost de asemenea imbucuratoare. Hamlet a fost administrat prin cateter, cu o saptamana inainte operatiei de eliminare chirurgicala a tumorii, unui numar de 9 pacienti bolnavi de cancer de vezica. Opt dentre acestia au inceput sa elimine celulele canceroase in urina la doar doua ore dupa ce li s-a administrat Hamlet. Tumoarea si-a redus marimea.

Exemplele pot continua.

Speranta unei noi terapii impotriva cancerului

Sunt si alti cercetatori care au inteles minunea din laptele matern. Profesorul asistent Dagmar Zweytick de la Universitatea din Graz din Austria, foloseste diferite molecule ale laptelui matern pentru a experimenta in laborator modul in care acestea pot trata cancerul. Aceste cercetari sunt insa la inceput.

In viitorul apropiat ne putem pune probabil mai multe sperante in Hamlet, despre care profesorul Svanborg spunea: „Hamlet este gata sa devina un nou medicament. Avem toate lucrurile pregatite, dar acum procedam cu toti pasii necesari, teste si studii clinice, toate lucrand in directia obiectivelor de a crea o noua terapie impotriva cancerului”.

Si cel mai important lucru pe care il putem face pentru copii nostri este sa-i alaptam cat mai mult timp posibil!

 

Surse:

The Telegraph – Meet the woman trying to cure cancer through breast milk

Discover Magazine – Got Cancer Killers?

Descopera – Apoptoza, moartea programata